O iubire în decembrie de Anne K. Joy

 

Titlul: O iubire în decembrie

Autoare: Anne K. Joy

Seria: Magia Crăciunului 2019, volumul 5

Editura: Olga

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 210

”Cu un an în urmă, Olga Gutenmaher și Valentin Kulev au petrecut Ajunul Crăciunului în spatele gratiilor, acuzați pentru complicitate în planul de răpire al Aminei Brega. Supărată pentru că Valentin a jucat necinstit, atunci nici nu a dorit să-l privească sau să-i vorbească. L-a ignorat cu desăvârșire. Dar asta până anul acesta, când cumnata ei, chiar Amina, a provocat-o să-și găsească un iubit pentru ultima lună a anului. Lui Olga îi curge necontenit sânge fierbinte prin vene, așa că nu e greu de stârnit. Ea își propune să-l cucerească chiar pe enigmaticul și enervantul Kulev.

Valentin o găsește interesantă și o pradă perfectă. Astfel, când dă ochii cu frumoasa Olga, știe că o vrea și că o s-o facă a lui. Deși nu-și dau seama, între cei doi se înfiripează foarte repede primul fior al dragostei și dorința de a nu se rezuma la o primă și ultimă întâlnire. Direct din fire, el îi cere să aibă o scurtă relație amoroasă. Cei doi cred în dragoste și nu-și doresc oficializarea unei relații în viitorul apropiat, dar oare nu este cu putință ca spiritul Crăciunului să le schimbe concepțiile și să le unească destinele?”

Ultimul volum al seriei ne prezintă o pereche interesantă. Pe Olga și Valentin i-am întâlnit în  “Ascunde-mă de Crăciun!”, iar Olga m-a intrigat încă de atunci. 

O acțiune petrecută în preajma Crăciunului, o perioadă a bucuriei, a familiei. 

Astfel, Amina își provoacă cumnata să își facă un iubit.

”— Fac pariu că o să am la picioarele mele un bărbat înnebunit după mine.

Amina m-a prins iute de mână, ca și când n-ar fi vrut să riște să mă răzgândesc și să piardă pariul înainte de a începe.

— Pentru o lună, a insistat ea.

— O lună?!? Ce naiba! Doar nu-l iau de soț.

— Sărbătorile sunt triste atunci când le petreci în singurătate, Olga. Sau cumva îți este teamă să nu pici în propria plasă și să te iîndrăgostești?”

Astfel că începe acțiunea cuceririi lui Valentin Kulev… 

Se pare că Amina joacă rolul lui Cupidon, încercând să-i atragă pe Olga și Valentin unul spre celălalt. Un pariu pe care-l face cu ambii joacă rolul proverbialei săgeți a lui Cupidon. 

“— Eu nu mă îndrăgostesc. Dragostea este o absurditate. Doar idioții cred în așa ceva.

Îmi repetam asta de vineri, când am băut cafea cu Amina în biroul meu. Era luni dimineață și încă nu trecusem peste discuția de atunci. E drept, uneori aveam dubii, mi se făcea teamă și voiam să mă fofilez de acel pariu, însă mândria nu mă lăsa să o fac.”

Se pare că Amina se joacă cu mândria lor… Sau, mai bine spus, cei doi tineri au prea multă mândrie pentru a accepta o posibilă înfrângere. Deci, o pierdere a pariului nici măcar nu intră în discuție. 

Începe proiectul “Partener de Crăciun” ca să zicem așa! 

Prima lor întâlnire de după cele câteva ore din celulă în urmă cu un an, ne arată că între cei doi există o chimie aparte, o atractie care înfierbântă atmosfera. Atât Olga, cât și Valentin, nu-și doresc mai mult decât o aventură pentru o perioadă limitată. Rămâne de văzut care este planul destinului. 

Olga este o tânără sigură pe ea, foarte directă, energică și dispusă să încerce o relație cu Valentin. Dar, vrea să o facă în propriile ei condiții. Valentin, pe de altă parte, este un tip sigur pe el, care știe exact ce își dorește, dispus să lupte pentru a-și atinge scopurile. Tocmai din această cauză, cei doi au parte de neînțelegeri, lupte ale orgoliilor, care cedează până la urmă în fața emoțiilor. 

Se pare că în ultima vreme toată lumea îi atrage atenția Olgăi că nu are o viață în afara serviciului, inclusiv secretara ei de la agenția imobiliară: 

“— Ar trebui să muncești mai puțin. Niciodată nu ieși să te distrezi. Niciodată nu te vezi cu altcineva decât cu rudele tale și clienții de la birou.

Cuvintele ei mă dureau.”

Începe o relație cu Valentin, o relație cu multe restricții din partea fetei puse unui bărbat care habar nu are ce este fidelitatea și o relație reală cu o singură femeie. 

Avem parte de multe neînțelegeri dar și de multă pasiune arzătoare. O lectură interesantă și ușoară, o bucurie pentru suflet! 

O iubire în decembrie a reprezentat pentru mine o vacanță de la îngrijorarea pe care o simte toată lumea zilele acestea în ceea ce privește situația mondială. O clipă în care totul merge spre bine, fericirea reprezentând destinația finală. 

Cu toate că relația fizică îi apropie, Olga refuză să-i permită lui Valentin să rămână peste noapte. De ce? Este destul de simplu răspunsul: fata își dă seama că începe să simtă ceva pentru el și, deoarece pactul lor este stabilit să se încheie la finalul lunii decembrie, nu vrea să sufere mai mult decât o face deja. Iar Valentin nu reușește să înțeleagă reticența fetei și motivele pentru care refuză să aibă o relație la vedere cu el. 

“Nu voiam să-i detaliez, să-i mărturisesc că oricum m-am îndrăgostit de el și că aveam să sufăr la sfârșitul acestei povești. Nu voiam să afle că eram pe punctul să devin dependentă de un bărbat, mai precis, de el.”

Lipsa de încredere a Olgăi și teama de a se îndrăgosti aproape că îi desparte. Dar, printre piedici și neîncredere, sentimentele lor duc propria luptă. 

Cine va avea câștig de cauză? 

Citiți cartea și descoperiți! 

Nota mea pentru carte este 10. 

11 gânduri despre &8222;O iubire în decembrie de Anne K. Joy&8221;

  1. Multumesc pentru recomandare, Geo! Mai, recunosc, am avut ceva divergente cu autoarea, de pe vremea cand intram pe blogul ei, dar tot imi vine sa-i citesc macar o carte. Foarte frumoasa recenzia ta. Se vede ca ti-a placut povestea.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.