The forbidden by Jodi Ellen Malpas

Titlul original: The forbidden 

Autoare: Jodi Ellen Malpas

Editura: Orion Books

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 342

The one night she can’t forget. The temptation she can’t escape.

A story of dangerous temptations from the Sunday Times and New York Times bestselling author of the This Man trilogy.

Annie has never experienced the “spark” with a guy — the kind of instant chemistry that steals your breath and blindsides you completely. Until a night out with friends brings her face to face with the wickedly sexy and mysterious Jack. It’s not just a spark that ignites between them. It’s an explosion. Jack promises to consume Annie, and he fully delivers on that promise.

Overwhelmed by the intensity of their one night together, Annie slips out on their hotel room. She is certain that a man who’s had such a powerful impact on her, and who could bend her to his will so easily, must be dangerous. But she’s already in too deep. And Jack isn’t only dangerous. He is forbidden.”

Nu este prima carte a autoarei pe care o citesc, cu siguranță nu va fi nici ultima. 

Așa cum o spune și titlul, The forbidden este o poveste despre ceva interzis. Ceva la care poți doar visa, dar nu crezi că ți se va întâmpla în realitate… În ochii cui? Asta rămâne să descoperiți voi. 

O lectură captivantă, plină de lupte interioare, emoții răvășitoare și dorințe interzise. O poveste de dragoste care trece dincolo de barierele societății, de idei sau principii. 

Dragostea față de un om căsătorit… Jack. 

Annie, personajul principal feminin al romanului, este o arhitectă care, la doar 29 de ani are propria afacere și o locuință în Londra absolut deosebită. 

“I laugh. ‘You know what I mean. Sparks. Chemistry.’

She scoffs. ‘Annie, there’s never been sparks for you in the whole time I’ve known you.’

She’s right. When will a man appear and sweep me off my feet? Bamboozle me? Make me think of something other than my career?”

Știți cum se zice: ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să primești… 

O întâlnire într-un bar, o băutură în plus, un flirt și… fluturași în stomac. Cam atât este suficient. Nici prin cap nu i-ar fi trecut lui Annie că acest bărbat îi poate da viața peste cap. Jack nici atât nu s-ar fi gândit! O întâlnire care le-a dat de gândit… 

“If I ever lay eyes on you again, Annie, I can’t promise I’ll do what’s best and walk away next time.” 

Se pare că destinul nu este dispus să-i lase să se despartă prea curând. Astfel că, Annie și Jack ajung să petreacă o noapte de neuitat împreună. O noapte care le va da viețile peste cap… O întâlnire de-o noapte care le va rămâne întipărită pe retina memoriei. 

“I turn back towards the door, frowning, my brain slow to catch on.

Jack? Contractor?

Husband?

My blood runs cold and the bottle of wine slips through my fingers, shattering at my feet as I stare into familiar, intense grey eyes.”

Cine s-ar fi așteptat la așa ceva? 

Oare cum va masca Annie șocul? 

Este clar că amândoi simt ceva. Dar, Annie este de-a dreptul șocată de faptul că el nu i-a spus că este căsătorit. Acum își dorește să reușească să nu se mai gândească la Jack, el aparținând altei femei. 

Autoarea Jodi Ellen Malpas a reușit să mă intrige, să-mi stârnească curiozitatea în legătură cu soția lui Jack, cu emoțiile care se simt de câte ori Jack și Annie se află unul în preajma celuilalt. 

The forbidden este un roman de dragoste care pune la încercare sentimente, păreri și chiar convingeri ce par de nezdruncinat. 

“He might have promised to keep it business, but that doesn’t stop my entire being from responding to him like it does. And it doesn’t erase the memories, either.”

Va fi o relație de servici tare interesant de urmărit! Asta-i sigur.  Încercarea de a fugi de această atracție explozivă dintre ei și de a lucra împreună la acest proiect devine din ce în ce mai stresantă, atât pentru Annie cât și pentru Jack. Mai ales că sunt nevoiți să salveze aparențele și să lupte contra atracției. Ceea ce nu este deloc ușor. Cel puțin pentru Annie. Jack pare a avea totul sub control de cele mai multe ori… 

“I can’t get you out of my head, Annie.’ His forehead meets mine, his palm massaging away the tightness in my neck muscles, softening me up until I relax in his hold. ‘I want you all over again, and I can’t even find the will to worry about how much more that’ll make me want you.’ He breathes down on me. ‘I’ve played that night on repeat. I’ve dreamed of holding you in my arms again. I’ve craved the sound of your voice, the feel of your touch, the softness of your lips on mine. I know I shouldn’t want you. But I do.”

Din câte mi-am dat seama până acum, se pare că soția lui Jack are probleme cu alcoolul… 

Pe de altă parte, după ce a căzut și a doua oară pradă tentației, Annie este conștientă că cel mai bine ar fi să se retragă din acest proiect la care lucrează împreună cu Jack, doar că nu are puterea de a o face. 

“I can’t work with Jack. I shouldn’t work with him. I’ll just take on more projects, anything to swallow up all my time and take my mind away from my dangerous thoughts. That’s the plan. I just hope to God it works, because every time I see Jack, the deep ache inside me intensifies. My want deepens, my heart splits with pain when he leaves, and when he holds me, I dream about him holding me every day, encouraging me every day, inspiring me every day. For the first time in my life, I’m imagining my world with a man in it.”

Autoarea Jodi Ellen Malpas a reușit și de data aceasta să îmi ofere o poveste plină de emoții, de lupte interioare, de trecerea peste anumite bariere. O lectură care te trece printr-o multitudine de stări emoționale, te solicită, iar la final te face să crezi că dragostea adevărată este capabilă să depășească absolut toate obstacolele, chiar și o căsătorie… mai ales dacă este una nefericită. 

Astfel, Annie și Jack decid să acorde o șansă sentimentelor lor, iar Jack îi cere timp pentru a putea rezolva situația cu soția lui. Timp pe care Annie decide să i-l acorde. 

Ce mi-a plăcut la această carte este faptul că autoarea a reușit, prin intermediul eroinei să ne ofere o imagine complexă a statutului de amantă, cu suferințe și dureri cărora trebuie să le facă față în ciuda iubirii pentru Jack. Situațiile stânjenitoare par a se ține lanț, cei doi fiind cât pe ce să fie descoperiți. 

Da, suntem conștienți de iubirea și atracția dintre ei, dar sper ca Jack să rezolve problema cu Stephanie și căsnicia lui. 

“Clearing my conscience means no Jack, and no Jack isn’t am option. I’ve tumbled hard, fast and furiously for him. Unstoppably. I’ve finally fallen for a man — a forbidden man. A man I shouldn’t have.”

O relație cu suișuri și coborâșuri, greu de acceptat, dar care-i întărește. 

Aflăm că Jack nu a divorțat încă deoarece soția sa a încercat să se sinucidă atunci când acesta a încercat să o părăsească. O situație destul de complicată, greu de gestionat, având în vedere că Stephanie are probleme cu alcoolul… 

Cu o zi înainte ca Jack să se despartă de Stephanie, sunt prinși de Lizzie și Micky, doi dintre prietenii ei cei mai buni.Conștientizează că este foarte posibil să își piardă prietenii dacă continuă relația cu Jack. Și asta nu este tot, a doua zi, când vede în parc o mamă cu bebelușul ei, este șocată și amețită, ajungând să își facă rapid un test de sarcină… care iese pozitiv! 

Totuși, piedicile abia acum apar! Se despart deoarece soția îi spune că este însărcinată iar el nu vrea să își abandoneze copilul… deși este conștient că nu are nici un viitor alături de Stephanie. 

“The irony of the situation doesn’t escape me. This is what I deserve. This is karma. There’s another baby, one he doesn’t know about. And one that he won’t know about.”

Romanul are anumite doze de suspans spre final, elemente de thriller care te țin cu sufletul la gură, dar care te conving de puterea dragostei. O poveste de dragoste care la început m-a făcut să privesc cu neîncredere, apoi m-a prins în mreje și m-a convins că iubirea este capabilă să te pună la diferite încercări pentru a vedea dacă ești capabil de sacrificii în numele ei. O lectură captivantă care te face să suferi înainte de a zâmbi.

O carte ce sper că va fi tradusă și la noi cândva…

 

Publicitate

6 gânduri despre &8222;The forbidden by Jodi Ellen Malpas&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.