Seria Am murit, din fericire de Theo Anghel

Seria: Am murit, din fericire

Autoare: Theo Anghel

Editura: Quantum Publishers

1. Întoarcerea

Acțiunea romanului are loc în București, înainte și după moartea Orianei.

Oriana, o adolescentă de doar 19 ani, este recuperator de suflete cu normă întreagă– asta după ce a murit. Are și două ajutoare de nădejde: Ama- din partea Raiului și pe Abel- din partea Iadului… Nu-i așa că sună interesant? Cel putin neobișnuit, părerea mea, dar pentru o carte fantasy subiectul pare mai mult decât normal.

Stilul este alert, scurt și la obiect, nu te plictisești, așa că avem parte de o lectură ușoară ce acaparează cititorul în poveste. Asta mi s-a întâmplat mie! Nu am putut lăsa cartea din mână până la final.

2. Chaos

O încrengătură de situații realiste și totuși, de necrezut, având-o în centru pe Oriana! Iar dacă spui Oriana, vine la pachet cu Ama și Abel! Marc este și el în centrul acțiunii, dar povestea lor este brusc întreruptă! 

O lectură captivantă! Bucluc peste bucluc, umor cât cuprinde, dar și clipe tensionate. Un adevărat chaos!

3. Dincolo

Ama și Abel o însoțesc pe Oriana Dincolo după extragere. Ce este Dincolo? Un fel de Purgatoriu, între Rai și Iad. Deși trebuie să recunosc că seamănă mai mult cu Iadul. 

Aici au parte de aventura vieții lor, o aventură de care se puteau lipsi, cu siguranță. Călătoria prin acest ținut îi schimbă pe măsură ce se luptă cu toate ororile care le apar în cale. 

O continuare frumoasă a seriei, plină de pericole și fără a ne putea da seama încotro ne vom îndrepta. Aici, până și speranța pălește. 

Mai ales când Abel este rănit grav…

4. Purgatorio

O serie în crescendo de la volum la volum. Cu o acțiune mereu în schimbare, unde neprevăzutul are rolul principal. 

Oriana împreună cu Abel și Ama sunt în toiul acțiunilor ce vin asupra lor ca un tăvălug după ce au plecat din Transeo. Dacă pe pământ tot ce se întâmplă pare haos, în Purgatorio, haosul este dus la rang de artă. 

În prima jumătate a cărții m-am tot întrebat de ce nu apare Marc, dar când a apărut am sperat că totul se va aranja cumva… Ți-ai găsit! Autoarea are stilul ei de a crea ghiveciul, iar la final am rămas cu straniul sentiment că am ratat cava… 

Am fost impresionată de legăturile dintre acțiuni, de îngerii și demonii care par a avea fiecare propriile lor interese. Aceștia sunt dispuși să sacrifice pe oricine și să se folosească de orice pentru a-și vedea țelurile îndeplinite. 

Marc și Oriana își continuă și aici povestea până când sunt brusc separați atunci când fata este trimisă înapoi în Chaos împreună cu îngerii ei.

5. Diabolic

Revenirea din Purgatoriu în Chaos lasă urme asupra celor 3. Ama și Abel nu au uitat deloc toate întâmplările pe care le-au trăit — ceea ce le provoacă stări ciudate, iar Oriana este complet schimbată — este mult mai aspră, suferă după Marc, reacțiile ei devin mult mai violente decât m-aș fi așteptat. Când i se cere să îl ducă pe Gudila la Sanctuar și aceasta refuză, își dă seama că riscă să o piardă pe Ama și are de-a face cu o mulțime de demoni care par hotărâți să obțină ceva de la ea.

O carte cu adevărat alertă și în continuare, surprinzătoare!

Călătoria spre Sanctuar este plină de peripeții: sunt luați prizonieri, devin vedete de televiziune și inamici publici renumiți, iar ei se străduiesc să își dea seama ce se întâmplă… Raiul și Iadul îi testează!

Aventurile continuă iar noi ne simțim ca scăpați de un taifun… nu mai înțelegem mare lucru, doar citim și observăm… Cert este că Oriana capătă brusc o putere ieșită din comun, că Malorum — reprezentantul iadului este dispus să o ajute… Ce o avea de câștigat? Că drac bun nu s-a mai pomenit!

Marc este prezent în gândurile și în inima Orianei clipă de clipă. Și se pare că ar fi o posibilitate de a-l readuce lângă ea… Să fie oare posibil?

Superbă carte! Cu adevărat deosebită. Cu un final neașteptat, pe care l-aș fi dorit ceva mai detaliat.

Aaaaa, și îmi doresc cu siguranță, ca autoarea să scrie povestea lui Abel și a Amei.

8 gânduri despre &8222;Seria Am murit, din fericire de Theo Anghel&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.