Cere-mi ce vrei și-ți voi da! de Megan Maxwell

Titlul original: Pídeme lo que quieras y yo te lo dare!

Autoare: Megan Maxwell

Seria: Pídeme lo que quieras!, volumul 4

Editura: Publisol

Traducerea: Ana- Maria Nica

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 720

”Eric Zimmerman și Judith Flores își trăiesc în continuare viața fericită de familie, împreună cu cei trei copii ai lor. Departe de ochii lumii, își continuă și viața lor amoroasă ceva mai specială, din care mai fac parte și alte persoane. Totul pare minunat, dar provocările își vor face în curând simțită prezența. Fiul lor adolescent începe să se razvrătească, iar asta le pune la grea încercare relația familială. În viața profesională intervin noi schimbări, mai cu seamă în cea a lui Judith. Cât despre relația lor amoroasă ceva mai specială, aceasta va deveni și mai specială. O femeie din trecutul lui Eric va reveni, pentru noi intrigi, din care gelozia nu va lipsi. Vor reuși cei doi soți să își păstreze intactă minunata lor poveste de dragoste?

În paralel, vom afla noi și incitante lucruri despre cei doi prieteni intimi ai lui Eric și Judith. Mel și Björn vor avea parte de foarte multe schimbări în viața lor de cuplu încă necăsătorit.”

O poveste care mi-a tăiat respirația cu fiecare nou volum citit. O poveste care este departe de a se fi încheiat!

De curând a apărut Cere-mi ce vrei și-ți voi da! cel de-al patrulea volum al seriei. Acum câteva zile, editura mi-a făcut minunata surpriză de a mi-l trimite! Și nu m-am putut abține să nu îl iau la citit cât mai repede.

Acțiunea volumului de față se desfășoară la cinci ani distanță de celelalte volume ale seriei. Îi regăsim pe Judith și Eric la fel de îndrăgostiți unul de celălalt, pasionali și impetuoși. Revedem un Flyn adolescent, total schimbat față de copilul pe care l-am știut până acum; micuțul Eric care crește și seamănă mult cu tatăl său, o cunoaștem și pe fiica cuplului: Hannah. O familie frumoasă!

Cu toate acestea, îmi dau seama că rutina de zi cu zi s-a abătut asupra lor. Dar toate sunt pe cale să se schimbe!

La un prânz cu Björn și Mel, Judith este neplăcut surprinsă de apariția unei tinere care i se adresează soțului ei cu apelativul “gogoșică”… și se enervează și mai tare când descoperă că Geneva este fosta logodnică din studenție a lui Eric, despre care ea nu știa absolut nimic.

Deși cei doi se iubesc la nebunie, plafonarea în rutina de zi cu zi și gelozia încep să își spună cuvântul. Încep să apară disensiuni, despre care cei doi nu discută momentan.

”— Te iubesc, Jud. Nu te otrăvi cu gândurile tale. Geneva este o femeie din trecutul meu, la fel cum și în viața ta au existat bărbați. Și acum, cred că este mai bine să lăsam lucrurile așa.”

Dar micile neplăceri se acumulează, atât pentru Jud cât și pentru Eric… Flyn devine aproape peste noapte un rebel, îi șochează când constată că tânărul a rămas corigent la șase materii și, ca părinți, se văd nevoiți să îl pedepsească.

”— Fiul tău nu e un băiat rău, dar fata cu care e, o anume Elke, și grupul din care face parte intră în belele și ar trebui să faceți în așa fel încât să-l separați de ei sau veți ajunge să aveți mari probleme. Mai mulți dintre copiii ăștia nici măcar nu mai sunt la școală. Toți sunt din familii bune, ca a voastră, care-și permit taxele de aici. Din nefericire, mulți dintre acești părinți au renunțat să se mai lupte cu ei, dar recomandarea mea ar fi ca voi să nu renunțați.”

Cere-mi ce vrei și-ți voi da! are două fire narative strâns împletite: familia Zimmerman și cuplul Mel și Björn. Din păcate, dorința acestuia din urmă de a face parte dintr-un cabinet de avocatură elitist din München o pune pe Mel într-o situație ciudată. Tinerei i se spune în față de către acționarul majoritar al firmei că trebuie să fie perfectă pentru ca logodnicul ei să fie acceptat.

”— Cu toate acestea, faptul că nu e căsătorit și că logodnica lui e o mamă singură, nu-i ușurează accesul în cabinet; dacă lucrurile nu se schimbă, nu se căsătorește cu o femeie perfectă și nu devine legal tatăl fetiței tale și… — Cu tot respectul, Gilbert, i-o retează Mel, zărind pentru prima dată lupul în blană de oaie, cred că ar trebui să te concentrezi asupra muncii pe care Björn e capabil să o realizeze și în niciun caz asupra altor lucruri care nu au nicio legătură cu cabinetul tău.”

Hmmm, parcă văd că vor fi ceva probleme în acest cuplu…

Plină de emoție, cartea ne ține cu sufletul la gură, încercând să facem față fiecărei noi întâmplări ce pare a destabiliza mersul lucrurilor.

Eric și Jud sunt aceeași nebuni geloși și pasionali, care se iubesc feroce. Este tipic acestui cuplu să se iubească și să se certe cu aceeași plăcere. De la dorința lui Judith de a lucra la tensiunile create de Flyn, comunicarea adesea problematică dintre cei doi, dar și temerile legate de unele persoane care încearcă să-i destabilizeze.

O poveste care împletește cu succes umorul cu tensiunea, emoțiile profunde și variate cu clipele de fericire pură, toate condimentate cu pasiunea fierbinte și fanteziile ce devin realitate.

Am fost încântată să observ cât de bine le este lui Björn și Mel, că tânărul tot încearcă să o convingă să se căsătorească cu el, cum iubirea și pasiunea îi răvășește pe fiecare dintre ei.

”Flyn continuă să fie supărat pe mine, dar, spre deosebire de micuțul Eric, în loc să se lipească de mine când vin acasă, se îndepărtează din ce în ce mai mult. Dar o să-i treacă, e mare, așa că îl las în pace.”

Numai că Flyn e departe de a fi terminat cu rebeliunea. Odată cu mutatul la o nouă școală, tânărul se îndrăgostește de o fată care nu e potrivită pentru el, intră într-un anturaj dubios, se răzvrătește contra lui Judith și devine impertinent, iar notele scad dramatic… Deși pedepsit de Eric, tânărul continuă să meargă din greșeală în greșeală. Cel mai rău aspect este că apar disensiuni între Jud și Eric din această cauză.

Subiecte de discuții apar și atunci când Jud revine la muncă, mai ales când trebuie să meargă într-o călătorie. Se ceartă din diferite cauze cu Eric, este îngrijorată de durerile de cap ale acestuia, începe să îi ascundă diferite lucruri din dorința de a nu-i cauza și mai mult stres… Când totul iese la iveală vă dați seama cine este vinovată, nu?

Autoarea Megan Maxwell ne ține cu sufletul la gură și în privința lui Björn și Mel, care au și ei momentele lor tensionate atât din cauza dorinței femeii de a deveni agent de pază la consulatul Statelor Unite, cât și a dorinței bărbatului de a face parte dintr-o firmă de avocatură faimoasă, deși Mel realizează că în acea firmă ceva nu merge tocmai bine. Totuși, iubirea celor doi, deși pusă la încercare, triumfă.

”Pentru că nu vreau să trăiesc fără tine, pentru că Sami te adoră și pentru că ne iubești pe amândouă așa cum nu am văzut pe nimeni să iubească, vrei să te căsătorești cu mine în Las Vegas, în data de 18 aprilie și, mai târziu, să sărbătorim alături de familie în München?”

Principala problemă a celor două cupluri este comunicarea. Din dorința de a le evita celor dragi o supărare, fiecare dintre ei evită să vorbească despre anumite subiecte cu potențial de a degenera într-o ceartă.

Dar, întâmplarea face că, de ce ți-e frică nu scapi!

Una caldă, două reci! Cam așa se petrec lucrurile în această poveste! Spirite aprinse contra calmului german, mândrie de ambele părți, gelozie cât cuprinde… și în același timp pasiune fierbinte și jocuri sexuale desfrânate, iubire care de cele mai multe ori le rezolvă pe toate.

De asemenea, m-am bucurat când în carte au apărut Dexter și Graciela, care acum sunt părinți de gemeni. Pe lângă toate astea avem parte și de șocul lui Raquel, sora lui Judith, când aceasta află despre viața intimă condimentată a surorii ei.

Surprize apar și în viața lui Björn și Mel… și ce surprize! Adevărate șocuri!

”— Vrei să spui că Björn are un fiu?

Mel încuviințează.

— Da, Jud…, da, îmi spune convinsă. Are până și aceeași culoare a ochilor și aceeași formă a feței.”

Cere-mi ce vrei și-ți voi da! este un taifun emoțional ce trece de la o extremă la alta cu viteza luminii, abundent în răsturnări de situație credibile. Certuri și împăcări pasionale, situării dramatice, tensiuni specifice adolescenților, ne oferă o lectură captivantă, neputând lăsa cartea din mână. În acest ultim volum al seriei, Megan Maxwell ne oferă o călătorie plină de peripeții spre fericirea până la adânci bătrâneți. Avem parte de momentele de suferință și tristețe, de durere, dar și iubire profundă și sprijin, pasiune fierbinte și fantezii erotice pe care personajele nu se sfiesc să le pună în practică.

O lectură incitantă!

Mulțumesc editurii Publisol pentru exemplarul oferit spre recenzie.

4 gânduri despre &8222;Cere-mi ce vrei și-ți voi da! de Megan Maxwell&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.